niedziela, 30 czerwca 2013

Torcik PinaColada

 


Przepisu na ten tort nie było.
Miałam kilka składników które połączyłam w pyszną całość.
 
 
Składniki
 
biszkopt
(wg swojego przepisu)
 
puszka ananasów
opakowanie wiórek kokosowych
600 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukry
2 łyżeczki żelatyny
 
 

 
Wykonanie
 
 

 
 
Sok z ananasa przelewamy do miseczki,połowę ananasów kroimy w kostkę dodajemy do syropu.

żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku.
Wystudzoną mieszamy z ananasem i syropem,wylewamy na duży talerz i wstawiamy do lodówki

 
Biszkopt przekroić na 3 blaty.
Kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru.
Na pierwszym blacie rozsmarować odrobinę śmietany i położyć galaretkę z ananasem, posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem biszkoptowym.
 
Kilka łyżek bitej śmietany wymieszać z pozostałymi ananasami pokrojonymi w kostkę,rozsmarować na drugim blacie i posypać kilkoma łyżkami kokosa.

przykryć 3 blatem biszkoptowym

 
 
Resztę bitej śmietany rozsmarować na górze i bokach tortu.
Pozostałe wiórki kokosowe uprażyć z łyżką cukru na suchej patelni.
Często mieszając aż do uzyskania złotego koloru wiórek. 
Posypać tort i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.         
 
 
SMACZNEGO          



 
 
 

 


 


3 komentarze:

Karmel-itka. pisze...

o kurczę, ale smakowitości! wspaniały.

Nashelly pisze...

Sliczny i lekki torcik, pycha :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Lovelykate pisze...

Nigdy takiego tortu nie jadłam i szczerze przyznam, że już żałuję :)