Przepisu na ten tort nie było.
Miałam kilka składników które połączyłam w pyszną całość.
Składniki
biszkopt
(wg swojego przepisu)
puszka ananasów
opakowanie wiórek kokosowych
600 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukry
2 łyżeczki żelatyny
Wykonanie
Sok z ananasa przelewamy do miseczki,połowę ananasów kroimy w kostkę dodajemy do syropu.
żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku.
Wystudzoną mieszamy z ananasem i syropem,wylewamy na duży talerz i wstawiamy do lodówki
żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku.
Wystudzoną mieszamy z ananasem i syropem,wylewamy na duży talerz i wstawiamy do lodówki
Biszkopt przekroić na 3 blaty.
Kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru.
Na pierwszym blacie rozsmarować odrobinę śmietany i położyć galaretkę z ananasem, posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem biszkoptowym.
Kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru.
Na pierwszym blacie rozsmarować odrobinę śmietany i położyć galaretkę z ananasem, posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem biszkoptowym.
Kilka łyżek bitej śmietany wymieszać z pozostałymi ananasami pokrojonymi w kostkę,rozsmarować na drugim blacie i posypać kilkoma łyżkami kokosa.
przykryć 3 blatem biszkoptowym
przykryć 3 blatem biszkoptowym
Resztę bitej śmietany rozsmarować na górze i bokach tortu.
Pozostałe wiórki kokosowe uprażyć z łyżką cukru na suchej patelni.
Często mieszając aż do uzyskania złotego koloru wiórek.
Pozostałe wiórki kokosowe uprażyć z łyżką cukru na suchej patelni.
Często mieszając aż do uzyskania złotego koloru wiórek.
Posypać tort i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
SMACZNEGO
3 komentarze:
o kurczę, ale smakowitości! wspaniały.
Sliczny i lekki torcik, pycha :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Nigdy takiego tortu nie jadłam i szczerze przyznam, że już żałuję :)
Prześlij komentarz