poniedziałek, 16 marca 2015

Flądra z piekarnika

Flądra z piekarnika z warzywami na parze 
szybki obiadek w dietetycznej wersji

Składniki 

flądra świeża
przecier pomidorowy(lub koncentrat)
łyżka oliwy
sok z połowy cytryny
pieprz świeżo mielony
sól morska

Wykonanie 

Ryby umyć i osuszyć 
przecier,olej i sok z cytryny dokładnie wymieszać
ryby posypać odrobiną soli i pieprzu
Lekko naciąć(ja skórę zostawiłam na spodzie bo jej nie lubię) 
wierz ryb posmarować przecierem
piec w 180 stopniach przez 15-20 minut w zależności od grubości ryb

podawać z warzywami ugotowanymi na parze


SMACZNEGO
 


1 komentarz:

agnieszka pisze...

Wolałabym passate albo pomidory z puszki, ale takie połączenie ryby i warzyw uwielbiam! Pysznie się prezentuje :))