piątek, 20 marca 2015

Śledzie z patelni

 Świeży  śledź z patelni z chrupiącą skórką
idealny na piątkowy obiad


Składniki 

śledzie tuszki
natka pietruszki
sok z połowy cytryny
pieprz świeżo mielony
sól morska
ew.przyprawa do ryb
mąka pszenna
olej do smażenia

 



Wykonanie 

ryby umyć,oczyścić i wysuszyć
do środka każde ryby włożyć gałązkę natki pietruszki
ryby skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb
odstawić na godzinę do lodówki

Śledzie panierować w mące.
nadmiar strzepać


smażyć na rozgrzanym oleju
po 3-4 minuty z każdej strony
nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku kuchennym

podawać odrazu

SMACZNEGO

 


Brak komentarzy: