niedziela, 22 marca 2015

Zapiekanka makaronowa z zielonymi gniazdkami

 Spaghetti w formie zapiekanki ze szpinakiem i kotlecikami




Składniki  

makaron spaghetti 300 gram
mięso mielone wieprzowe 500 gram 
szpinak mrożony 100 gram 
ser typu feta 100 gram
ser żółty starty niepełna szklanka 
sos pomidorowy 400 ml
 sól, pieprz, zioła włoskie

  



Wykonanie

 Makaron ugotować w osolonej wodzie przez 6-7 minut
Odcedzony wymieszać z ulubionym sosem pomidorowym i łyżeczka ziół włoskich
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Rozmrożony szpinak wymieszać z serem feta.
Podzielić na 6 części i ułożyć na makaronie(foto)

Mięso mielone doprawić do smaku, mokrymi rękoma uformować 6 płaskich kotlecików
ułożyć na szpinaku.
Całość posypać startym żółtym serem

 
 zapiekankę wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec około 30-40 minut

podawać gorące 

SMACZNEGO





Brak komentarzy: