Spaghetti w formie zapiekanki ze szpinakiem i kotlecikami
Składniki
makaron spaghetti 300 gram
mięso mielone wieprzowe
500 gram
szpinak mrożony
100 gram
ser typu feta
100 gram
ser żółty starty
niepełna szklanka
sos pomidorowy
400 ml
sól, pieprz, zioła włoskie
Wykonanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie przez 6-7 minut
Odcedzony wymieszać z ulubionym sosem pomidorowym i łyżeczka ziół włoskich
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Rozmrożony szpinak wymieszać z serem feta.
Podzielić na 6 części i ułożyć na makaronie(foto)
Mięso mielone doprawić do smaku, mokrymi rękoma uformować 6 płaskich kotlecików
ułożyć na szpinaku.
Całość posypać startym żółtym serem
zapiekankę wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec około 30-40 minut
podawać gorące
podawać gorące
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz