Sycące danie z makaronem....
Szybkie i smakowite
Składniki
ser camembert 1 krążek
szpinak mrożony 250 gram
cebula 1 mała
kiełbasa wiejska 1 małe pętko
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
papryka ostra mielona do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
bulion warzywny 150 ml
szczypiorek 1/2 pęczka
ser wędzony 10 dkg startego
ser camembert 1 krążek
szpinak mrożony 250 gram
cebula 1 mała
kiełbasa wiejska 1 małe pętko
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
papryka ostra mielona do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
bulion warzywny 150 ml
szczypiorek 1/2 pęczka
ser wędzony 10 dkg startego
Wykonanie
Szpinak rozmrozić,zalać bulionem warzywnym i chwilę podgotować.
dodać przeciśnięty czosnek,pieprz i ostrą paprykę
Camembert obrać ze "skórki" i dodać do szpinaku.cały czas mieszając rozpuścić ser.
pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę lekko podsmażyć na oliwie i dodać do sosu
wymieszać i całość chwilę razem podgotować,doprawić do smaku solą.
podawać z makaronem.
podawać z makaronem.
posypać startym serem wędzonym oraz posiekanym szczypiorkiem
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz