piątek, 5 czerwca 2015

Makaron z sosem szpinakowym z camembertem

 Sycące danie z makaronem....
Szybkie i smakowite 



Składniki

    ser camembert 1 krążek
    szpinak mrożony 250 gram
    cebula 1 mała 
    kiełbasa wiejska 1 małe pętko   
    czosnek 1 ząbek
    oliwa 1 łyżka
    sól do smaku 
    papryka ostra mielona do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku 
    bulion warzywny 150 ml
    szczypiorek 1/2 pęczka
    ser wędzony 10 dkg startego 

 


Wykonanie  

Szpinak rozmrozić,zalać bulionem warzywnym i chwilę podgotować.
 dodać przeciśnięty czosnek,pieprz i ostrą paprykę  
Camembert obrać ze "skórki" i dodać do szpinaku.cały czas mieszając rozpuścić ser.
pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę lekko podsmażyć na oliwie i dodać do sosu 
wymieszać i całość chwilę razem podgotować,doprawić do smaku solą.
podawać z makaronem.
posypać startym serem wędzonym oraz posiekanym szczypiorkiem  

SMACZNEGO 

 

Brak komentarzy: