Cukinię można faszerować na 100 sposobów.
Mój kolejny pomysł to karkówka z groszkiem konserwowym
Składniki
cukinia 2 małe
karkówka wieprzowa 30 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
cukinia 2 małe
karkówka wieprzowa 30 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
Wykonanie
zmieloną karkówkę wieprzową,odcedzony groszek konserwowy,posiekany szczypiorek i przyprawy dokładnie razem wymieszać.
umyte cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć środek i doprawić przyprawą z młynka do sałatek. umieścić w naczyniu żaroodpornym
do łódeczek z cukinii nałożyć farsz z mięsa i groszku. piec w 180 stopniach przez 45 minut.
podawać gorące z surówką i dipem na bazie jogurtu lub z sosem pomidorowym.
zmieloną karkówkę wieprzową,odcedzony groszek konserwowy,posiekany szczypiorek i przyprawy dokładnie razem wymieszać.
umyte cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć środek i doprawić przyprawą z młynka do sałatek. umieścić w naczyniu żaroodpornym
do łódeczek z cukinii nałożyć farsz z mięsa i groszku. piec w 180 stopniach przez 45 minut.
podawać gorące z surówką i dipem na bazie jogurtu lub z sosem pomidorowym.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Bardzo lubię faszerowane cukinie, a z takim nadzieniem jeszcze się nie spotkałam, coś nowego!
można kombinować z cukinią faszerowaną na wiele sposobów,zawsze jest pyszna
Prześlij komentarz