sobota, 27 czerwca 2015

Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym

 Cukinię można faszerować na 100 sposobów.
Mój kolejny pomysł to karkówka z groszkiem konserwowym



 Składniki

    cukinia 2 małe
    karkówka wieprzowa 30 dkg
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    papryka słodka mielona do smaku

 Wykonanie

zmieloną karkówkę wieprzową,odcedzony groszek konserwowy,posiekany szczypiorek i przyprawy dokładnie razem wymieszać.
umyte cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć środek i doprawić przyprawą z młynka do sałatek. umieścić w naczyniu żaroodpornym
do łódeczek z cukinii nałożyć farsz z mięsa i groszku. piec w 180 stopniach przez 45 minut.
podawać gorące z surówką i dipem na bazie jogurtu lub z sosem pomidorowym.

SMACZNEGO


2 komentarze:

Olka pisze...

Bardzo lubię faszerowane cukinie, a z takim nadzieniem jeszcze się nie spotkałam, coś nowego!

Olcia pisze...

można kombinować z cukinią faszerowaną na wiele sposobów,zawsze jest pyszna