Pyszny i orzeźwiający domowy kisiel z rabarbaru
Składniki
rabarbar - 3 duże laski
cukier puder - 1 łyżka
cukier waniliowy domowy - 1 łyżeczka
woda - 250 ml
skrobia ziemniaczana - 1 duża łyżka
ewentualnie
cynamon
rabarbar - 3 duże laski
cukier puder - 1 łyżka
cukier waniliowy domowy - 1 łyżeczka
woda - 250 ml
skrobia ziemniaczana - 1 duża łyżka
ewentualnie
cynamon
Wykonanie
rabarbar obrać,pokroić w 2 cm kawałki .
umieścić w rondelku,dolać szklankę wody i zagotować.
po niecałych 10 minutach dodać cukier puder oraz domowy cukier waniliowy
(ew. ziarenka z 1/4 laski wanilii)
skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody,dokładnie aby nie było grudek
wlać do rabarbaru i cały czas mieszać gotując około 2 minuty.
kisiel przelać do szklanek/pucharków i wystudzić.
kisiel przelać do szklanek/pucharków i wystudzić.
ja do swojej porcji dodaję cynamon
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz