niedziela, 14 czerwca 2015

Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy

 Pyszny i orzeźwiający domowy kisiel z rabarbaru



Składniki
    rabarbar - 3 duże laski
    cukier puder - 1 łyżka
    cukier waniliowy domowy - 1 łyżeczka
    woda - 250 ml
    skrobia ziemniaczana - 1 duża łyżka
ewentualnie
   cynamon



 


Wykonanie 

rabarbar obrać,pokroić w 2 cm kawałki .
umieścić w rondelku,dolać szklankę wody i zagotować.
po niecałych 10 minutach dodać cukier puder oraz domowy cukier waniliowy
(ew. ziarenka z 1/4 laski wanilii) 
skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody,dokładnie aby nie było grudek 
wlać do rabarbaru i cały czas mieszać gotując około 2 minuty.
kisiel przelać do szklanek/pucharków i wystudzić. 
ja do swojej porcji dodaję cynamon 

SMACZNEGO


Brak komentarzy: