Przepyszne jako dodatek do ziemniaków lub przystawka.
Składniki
pieczarki 10 dużych sztuk
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
liście laurowe 1 liść
ziele angielskie kilka kulek
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
ketchup pikantny 1 łyża
papryka ostra mielona do smaku
koperek siekany 1 łyżka
pieczarki 10 dużych sztuk
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
liście laurowe 1 liść
ziele angielskie kilka kulek
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
ketchup pikantny 1 łyża
papryka ostra mielona do smaku
koperek siekany 1 łyżka
Wykonanie
ćwiartkę z kurczaka oczyścić ze skóry i zbędnych elementów.
zalać wodą,dodać sól i zagotować.
zebrać szumy,dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz obraną marchewkę.
gotować godzinę
ugotowane mięso i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
doprawić pieprzem i ostrą papryką
dodać posiekany koperek i ketchup,odstawić na kilka minut do lodówki
z pieczarek odciąć nóżki a pieczarki oczyścić.
do pieczarek nałożyć farsz.
piec 30 minut w 170 stopniach
podawać gorące
zalać wodą,dodać sól i zagotować.
zebrać szumy,dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz obraną marchewkę.
gotować godzinę
ugotowane mięso i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
doprawić pieprzem i ostrą papryką
dodać posiekany koperek i ketchup,odstawić na kilka minut do lodówki
z pieczarek odciąć nóżki a pieczarki oczyścić.
do pieczarek nałożyć farsz.
piec 30 minut w 170 stopniach
podawać gorące
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz