piątek, 26 czerwca 2015

Pieczarki faszerowane

 Przepyszne jako dodatek do ziemniaków lub przystawka.

Składniki

    pieczarki 10 dużych sztuk
    ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
    marchew 1 sztuka
    liście laurowe 1 liść
    ziele angielskie kilka kulek
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    ketchup pikantny 1 łyża
    papryka ostra mielona do smaku
    koperek siekany 1 łyżka

 Wykonanie 

ćwiartkę z kurczaka oczyścić ze skóry i zbędnych elementów.
zalać wodą,dodać sól i zagotować.
zebrać szumy,dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz obraną marchewkę.
gotować godzinę


ugotowane mięso i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
doprawić pieprzem i ostrą papryką
dodać posiekany koperek i ketchup,odstawić na kilka minut do lodówki

z pieczarek odciąć nóżki a pieczarki oczyścić.
do pieczarek nałożyć farsz.
piec 30 minut w 170 stopniach
podawać gorące


Brak komentarzy: