Kolejna propozycja na soczyste roladki,
w delikatnym jasnym sosie...
Składniki
filet z kurczaka 2 sztuki po 20 dkg
wędlina 2 plasterki
cebula 1 plaster
papryka czerwona mały kawałek
Pieprz czarny do smaku
papryka słodka mielona do smaku
przyprawy meksykańska do smaku
musztarda 1 łyżeczka
liść laurowy 2
ziele angielskie 4
1/2 kostki rosołowej warzywnej
mąka 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
filet z kurczaka 2 sztuki po 20 dkg
wędlina 2 plasterki
cebula 1 plaster
papryka czerwona mały kawałek
Pieprz czarny do smaku
papryka słodka mielona do smaku
przyprawy meksykańska do smaku
musztarda 1 łyżeczka
liść laurowy 2
ziele angielskie 4
1/2 kostki rosołowej warzywnej
mąka 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
Wykonanie
Umyte filety przekroić tak aby powstał duży płat mięsa .
rozbić lekko przez folię i przyprawić z jednej strony .
niedoprawioną część posmarować musztardą i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
ułożyć cebulę,wędlinę i paprykę.
zwinąć w roladki i związać białą nitką.
obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki oleju.
podlać szklanką wody i dodać kostkę rosołową,liście laurowe i ziele angielskie.
przykryć pokrywką i dusić 25 minut.
roladki wyjąć i zagęścić sos mąką wymieszaną z wodą.z roladek odwinąć nici.
roladki z powrotem przełożyć do sosu i zostawić tak na 30 minut.
przed podaniem lekko podgrzać.podawać z ziemniaczkami
SMACZNEGO
1 komentarz:
Zjadłabym, najlepiej na jakiś niedzielny obiadek.
Prześlij komentarz