wtorek, 20 grudnia 2011

Szwajcar

Kotlet Szwajcarski,czyli schab z serem i szynka,
u mnie w wersji z filetem drobiowym.
Jest pyszny, szybki w przygotowaniu i efektowny


Składniki
dla 2 osób

2 filety z kurczaka
duży plaster szynki gotowanej
plaster sera żółtego
przyprawy
jajko
bułka tarta
ja dodałam kawałek papryki czerwonej

Wykonanie

Mięso dobrze umyć i oczyścic z błonek.
Przekroić przez całą powierzchnie ale nie do końca,
po rozłożeniu ma powstać duży kotlet.
Rozbić mięso przez folię tak aby go nie podziurawić.
przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką i
przyprawą do kurczaka.

na jednej częśći fileta położyć szynkę,ser i szynke.
Filet złożyć na pół,obtoczyć w jajku i bułce tartej dobrze dociskając.

smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać gorące.

Brak komentarzy: