sobota, 1 września 2012

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Szybka i bardzo tania,pyszna i aromatyczna...
Zachęcam do wypróbowania

Składniki
dla 2-3 osób

0.5 kg drobiowej wątróbki
2 cebule
30 dkg pieczarek
sól,pieprz,czosnek granulowany
olej do smażenia

Wykonanie

Watróbkę umyć,oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka a obrane pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać w łyżki oleju.
Dodać wątróbkę i podsmażyć.
Dodać cebulę i smażyć aż będzie szklista,na koniec dodać pieczarki.
Dusić pod przykryciem aż wątróbka będzie miękka(około10-15 minut)
Na koniec doprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.

SMACZNEGO

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Bardzo dobra wyszła. Trochę mało dałam cebuli, ale i tak była pycha. Pozdrawiam Pat