piątek, 14 września 2012

PROTAL gulasz z serc drobiowych z pieczarkami

Pyszny,gorący i sycący.
Brakowało mi czegoś między zupą a gulaszem i oto jest...

Składniki

dla 2  osób

0.5 kg drobiowych serc
30 dkg pieczarek
1 cebula
przyprawy
1 łyżka maizeny
1 kostka rosołowa wołowa
natka pietruszki


Wykonanie


Serca oczyścić,dobrze umyć i przekroić na połówki.
Włożyć do garnka i zalać wodą,gotować 10 minut od zagotowania,
 po czym odlać brudną Wodę i dokładnie przepłukać serduszka.
Zalać czystą wodą,dodać kostkę rosołową i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem.
W między czasie obrać i pokroić cebulę oraz pieczarki i poddusić na teflonie bez dodatku tłuszczu
(lekko podlać wodą).
Pieczarki i cebulę doprawić odrobiną soli i spora ilością pieprzu.
Dodać do serc i gotować dom miękkości.
jak serduszka będą miękkie doprawić w razie potrzeby do smaku.
W 3 łyżkach zimnej wody rozpuścić maizenę i dodać do gulaszu.podgotować 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.


SMACZNEGO 

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

słabo napisany sposób przygotowania powininien być bardziej szczegułowy ja z nim nie miałem problemów ale dla nie których może to być kłopot ale ogólnie przepis jest super i smaczny