czwartek, 20 września 2012

PROTAL pizza z szynką i jajkiem

Kolejna propozycja na pyszną pizze w diecie protal.
Jest nawet smaczniejsza niż ta z tuńczykiem, ale to już kwestia gustu ;)


Składniki
dla 2 osób lub na 2 dni

CIASTO
4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
2 łyżki maizeny
2 łyżki mleka
30 gram świeżych drożdży
2 pastylki słodziku
1 jajko

DODATKOWO
kilka plastrów szynki drobiowej
jajko ugotowane na twardo
1/4 cebuli
łyżka ketchupu
1/2 ogórka korniszona

Wykonanie

Drożdże wymieszać z pokruszonym słodzikiem i mlekiem,jak lekko podrosną wymieszać z resztą składników.
Odstawić ciasto na godzinę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto i zwilżona w wodzie ręką rozprowadzić na kształt koła.
Wyłożyć na ciasto składniki(bez sera) i piec w piekarniku 20 minut w 180stopniach,na koniec wyłożyć ser.
SMACZNEGO

1 komentarz:

Ola pisze...

osobiście uwielbiam pizzę z jajkiem, szczególnie w towarzystwie bekonu