Kakao i banan,idealne połączenie smaków
zamknięte w pysznych muffinach...
Składniki
na 12 sztuk
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1.5 szklanki mąki pszennej
2 płaskie łyżki kakao
na nadzienie
duży dojrzały banan Chiquita (lub 2 mniejsze)
2 łyżki budyniu waniliowego
łyżka cukru
Wykonanie
Banana rozgnieść widelcem,wymieszać z cukrem i proszkiem budyniowym.
Ciasto
Suche i mokre składniki wymieszać w osobnych miskach,połączyć niezbyt dokładnie
(mogą zostać niewielkie grudki).
Do papilotek lub foremek na babeczki nakładać po łyżce ciasta, na to po łyżeczce banana i przykryć resztą ciasta.
Piec w 180 stopniach około 25 minut.
Można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO
3 komentarze:
Pycha, czekoladowa muffina i banan to połączenie, które nie może się nie sprawdzić.
bardzo fajne bananowo czekoladowe muffiny ;)
Najlepsze babeczki czekoladowe, jakie do tej pory jadłam! Piekę je dość często, bo szybko znikają ze stołu :) Genialny przepis!
Prześlij komentarz