Typowe muffinki, najlepsze świeże....
Z marmoladą różaną już nie są takie "typowe" coś jak
babeczko-pączki
Składniki
350 gram mąki
niepełna szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki domowego cukru z wanilią
niepełna szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki domowego cukru z wanilią
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru
marmolada
Wykonanie
Wymieszać osobno składniki suche i osobno mokre,wszystko razem połączyć niezbyt dokładnie.
Do papilotek lub foremek wyłożyć po po łyżce ciasta,
dodać po łyżeczce marmolady i przykryć resztą ciasta.
Posypać niewielką ilością cukru.
piec 25-30 minut w 180 stopniach.
piec 25-30 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu studzić na kratce
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz