Słodkie a bez cukru, z pysznymi morelami i żurawiną.
Bardzo smakowały synkowi nam także.
Szczelnie zamknięte długo zachowują świeżość.
Składniki
1,5 szklanki mąki
80 gram margaryny
1 duże jajko
2 łyżki miodu
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
+
żurawina Ambic
morele Ambić
ilość żurawiny i moreli wedle uznania
Wykonanie
Składniki ciasta przesiekać nożem,dodać żurawinę i pokrojone w kostkę morele.
Wszystko razem szybko zagnieść,zwinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie uformować z ciasta wałek i pokroić go w plastry.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,
piec 15-17 minut w 180 stopniach.
Studzić na kratce
Smacznego
Do ciasteczek użyłam moreli i żurawiny Ambic
zapraszam na stronę www.ambic.pl
znajdziecie tam niesamowite produkty prosto z Bliskiego Wschodu.
Polecam
logo pobrane ze strony ambic.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz