wtorek, 26 lutego 2013

Ciasteczka z morelami i żurawiną

Słodkie a bez cukru, z pysznymi morelami i żurawiną.
Bardzo smakowały synkowi nam także.
Szczelnie zamknięte długo zachowują świeżość.


Składniki

1,5 szklanki mąki
80 gram margaryny
1 duże jajko
2 łyżki miodu
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
+
 żurawina Ambic
morele Ambić
ilość żurawiny i moreli wedle uznania



Wykonanie


Składniki ciasta przesiekać nożem,dodać żurawinę i pokrojone w kostkę morele.
Wszystko razem szybko zagnieść,zwinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.



Po tym czasie uformować z ciasta wałek i pokroić go w plastry.



Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,
piec 15-17 minut w 180 stopniach.
Studzić na kratce

Smacznego




Do ciasteczek użyłam moreli i żurawiny Ambic
zapraszam na stronę www.ambic.pl
znajdziecie tam niesamowite produkty prosto z Bliskiego Wschodu.
Polecam



logo pobrane ze strony ambic.pl

Brak komentarzy: