poniedziałek, 4 lutego 2013

Czekoladki z nadzieniem kokosowo-pomarańczowym

Mleczno-gorzka czekolada z nadzieniem kokosowym z nutą pomarańczy.
szybki i pyszne....


Składniki

60 gram mlecznej czekolady
40 gram gorzkiej czekolady
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru pudru
sok z 1 pomarańczy(ja miałam czerwoną)


Wykonanie

Czekolady połamać na mniejsze kawałki i stopić w kąpieli wodnej.
Wiórki wymieszać z cukrem i sokiem z pomarańczy.
Foremki na czekoladki wysmarować trzykrotnie cienką warstwą czekolady
za każdym razem odstawiając na 5 minut do zamrażarki.
Wypełnić czekoladki nadzieniem i wysmarować  resztą czekolady.
Odstawić na godzinę do zamrażarki.

Delikatnie wyjąć czekoladki z foremek.

SMACZNEGO

Brak komentarzy: