Mleczno-gorzka czekolada z nadzieniem kokosowym z nutą pomarańczy.
szybki i pyszne....
Składniki
60 gram mlecznej czekolady
40 gram gorzkiej czekolady
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru pudru
sok z 1 pomarańczy(ja miałam czerwoną)
Wykonanie
Czekolady połamać na mniejsze kawałki i stopić w kąpieli wodnej.
Wiórki wymieszać z cukrem i sokiem z pomarańczy.
Foremki na czekoladki wysmarować trzykrotnie cienką warstwą czekolady
za każdym razem odstawiając na 5 minut do zamrażarki.
Wypełnić czekoladki nadzieniem i wysmarować resztą czekolady.
Odstawić na godzinę do zamrażarki.
Delikatnie wyjąć czekoladki z foremek.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz