mus jest idealny do
naleśników, wystudzony na chleb czy pieczywo chrupkie,
lub sam w formie
deseru np z dodatkiem bitej śmietany.
Składniki
rabarbar 1 kg(przed obraniem)
cukier trzcinowy 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy domowy 1 łyżeczka
woda
rabarbar 1 kg(przed obraniem)
cukier trzcinowy 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy domowy 1 łyżeczka
woda
Wykonanie
rabarbar obrać,pokroić na 2 cm kawałki i umieścić w garnku.
dolać 1/3
szklanki wody i zagotować
.zmniejszyć gaz do minimum i gotować co jakiś
czas mieszając
po 5 minutach dodać cukier trzcinowy oraz waniliowy(domowy) i dalej gotować około 10-15 minut.
jak niemalże cały się rozpadnie
dodać cynamon,
dokładnie wymieszać i wyłączyć gaz.
2 komentarze:
rabarbar w takiej postaci na pewno jest pyszny :)
Do lodów, mmm... Idealny :)
Prześlij komentarz