piątek, 24 lipca 2015

Paprykowe pieczarki na ciepło

 Smaczny dodatek do pierogów zamiast tłustej okrasy z boczku i cebuli.
Smakowało wyśmienicie


Składniki

    pieczarki 30 dkg
    cebula 1 duża
    papryka czerwona 1/2 sztuki
    papryczka chili 1/2 sztuki
    sól do smaku
    Pieprz kolorowy do smaku
    czosnek do smaku
    koperek posiekany 2 łyżki
    masło 1 łyżeczka 
 


Wykonanie 

obrane pieczarki,obraną cebulę i paprykę pokroić niezbyt drobno.
na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić wszystkie warzywa jednocześnie,
chwilę podsmażyć,zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką.
po 10 minutach dodać przyprawy,drobno posiekaną papryczkę i koperek,
wymieszać i podsmażyć aż odparuje cała woda. 
podawać gorące 
SMACZNEGO
 

1 komentarz:

Beata pisze...

fajny pomysł na pieczarki!