wtorek, 29 stycznia 2013

Dip jogurtowy z wędzoną papryką i....

Bardzo prosty i szybki sos,wymieszać 3 składniki i gotowe.
Sos jest idealny do warzyw gotowanych na parze.


Składniki

Gęsty jogurt naturalny(użyłam greckiego)
ew.sól do smaku





Wykonanie

Składniki wystarczy wymieszać,sos nie wymaga "przegryzienia"w lodówce,
odrazu jest gotowy do spożycia.
Idealny do warzyw na parze, surowej marchewki(w ramach przekąski) lub gotowanego kurczaka.

SMACZNEGO



O przyprawach Skworcu*

 to przyprawa znana i ceniona zwłaszcza w Hiszpanii
 (służy do produkcji słynnej kiełbasy Chorizo).
Otrzymywana jest z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości owoców papryki.
 Są one następnie suszone poprzez wędzenie dymem z drewna dębowego, a następnie mielone w kamiennych młynach.
2.90zł/50 gram

jest bogatm źródłem witaminy C. W smaku jest łagodniejszy; pobudza apetyt i nadaje aromatu potrawom. Idealnie nadaje się też do sałatek oraz wiosennych zup.
cena 1.99zł/20 gram

*informację i logo ze strony Skworcu.pl

1 komentarz:

Magdalena Pawłowska pisze...

ja bardzo często używam wędzonej papryki ale czosnku niedźwiedziego jeszcze nie, muszę spróbować