czwartek, 3 stycznia 2013

Rolada indycza ze szpinakiem

Mięso jest doskonałym pomysłem na obiad lub
na zimno jako domowa wędlina.
Rolada zgodna z dietą protal w fazie P+W

Już dziś wieczorem  podam wyniki konkursu z Prymatem

Składniki

1 filet z piersi indyczej(około 1 kg)
opakowanie mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
sól,pieprz kolorowy Prymat,
 Marynata klasyczna do mięs Prymat

Wykonanie

Szpinak(odmrożony) przełożyć do garnka i dokładnie odparować,doprawić solą,pieprzem i przeciśniętym czosnkiem.
Lekko wystudzić.
Filet z indyka umyć i rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa.
Delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię(aby nie uszkodzić mięsa).
Mięso doprawić marynata klasyczną z Prymat'a.
Wyłożyć szpinak i zwinąć ciasno w roladę.
Zawinąć w folię aluminiową.
Piec w 180 stopniach niecałe 1,5 godziny.
Na ostatnie 20 minut rozciąć folię aby góra lekko się zarumieniła.
SMACZNEGO

2 komentarze:

Małgorzata Margaretka pisze...

Super, że jest tak dużo szpinaku.

ola in the kitchen pisze...

Uwielbiam szpinak :] Moje łakomstwo zmusiło by mnie do dodania mozzarelli ;]