środa, 30 stycznia 2013

Pulpeciki ze schabu

Pulpeciki są szybkie i nadaja sie do wielu potraw,
do spaghetti,do zapiekanek lub jako przekąska na zimno

Składniki

na 15 małych pulpecików
0.5 kg schabu wieprzowego bez kości
1 jajko
przyprawa do wieprzowiny Prymat
świeżo mielony pieprz kolorowy Prymat
sól do smaku
wywar z warzyw lub 1 kostka warzywna

Wykonanie

Mięso dokładnie umyć,wysuszyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Dodać jajko i przyprawy i dobrze wyrobić masę.
Mokrymi rękami formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Wrzucać na gotujący się wywar warzywny(delikatnie aby się nie rozpadły)
gotować na małym ogniu 25-30 minut.
Podawać z dowolnym sosem,no do makaronu.
Pulpeciki świetnie też smakują z sosem czosnkowym lub chrzanowym jako zimna przystawka.
Można je ułożyć na zapiekance np ziemniaczanej i zapiec.
Przyprawa z Prymat do wieprzowiny nadaje im smaku i nie ma potrzeby dodwania żadnych ziół.

SMACZNEGO



logo ze strony Prymat.pl

Brak komentarzy: