środa, 2 stycznia 2013

Drobiowa pieczeń rzymska

Nadaje się zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu lub jako zimna przekąską.
Pieczeń zgodna z dietą Protal,w fazie 1 i 2.



Przypominam o konkursie

Składniki

na dużą keksówkę
7 piersi z kurczaka
1 jajko surowe
5 jajek ugotowanych na twardo
garść ugotowanych grzybów
przyprawy: sól,papryka słodka Prymat,
pieprz kolorowy z młynka Prymat, suszona natka pietruszki Prymat.

Wykonanie

Piersi dokładnie umyć i zmielić w maszynce na najgrubszych oczkach.
Dodać przyprawy i surowe jajko.Dokładnie wymieszać.
Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę masy.
Wzdłuż ułożyć obrane,ugotowane jajka.Na to resztę masy mięsnej.
dobrze "uklepać"całość.
Posypać słodką papryką i pieprzem na wierzchu.
Piec 60 minut w 180 stopniach.
SMACZNEGO

2 komentarze:

Małgorzata Margaretka pisze...

Bardzo takie lubię :)

Zielaczek pisze...

muszę zrobić koniecznie :)