środa, 16 stycznia 2013

Czerwona jajecznica z szynką-Protal

Pyszna propozycja na śniadanie.
Zdrowa i sycąca,a przedewszyskim dietetyczna jajecznica


Składnikina 1 osobę

2 jajka
1/2 szklanki mleka
kilka plasterków wędliny drobiowej
łyżeczka przecieru pomidorowego
pieprz,sól



Wykonanie

W misce roztrzepać jajka(niezbyt dokładnie) z mlekiem i przecierem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię i bez dodatku tłuszczu podsmażyć pokrojoną wędlinę.
Wlać masę jajeczną i często mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji(ja lubię mocno ściętą)
podawać odrazu

SMACZNEGO



w 3 fazie diety protal np na chlebie pełnoziarnistym(ja zjadłam na 2 grzankach)
w fazie czystych protein pomijamy przecier pomidorowy.
w fazie P i P+W można zjeść z plackami otrębowymi lub bez niczego

1 komentarz:

robótkowe co nieco pisze...

mniam mniam...to musi być dobre:-) uwielbiam jajecznicę, więc skorzystam z przepisu :-)