Delikatne i puszyste ciasto.
Zimowy imbirowo-cynamonowy smak...
idealny dodatek do gorącej popołudniowej herbaty
Składniki
2 szklanki mąki
80 gram roztopionej margaryny
2 jajka
szczypta soli
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki imbiru Prymat
1/2 łyżeczki cynamonu
80 gram roztopionej margaryny
2 jajka
szczypta soli
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki imbiru Prymat
1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie
Jajka wymieszać z roztopioną margaryną i mlekiem.
W misce wymieszać mąkę,sól,proszek do pieczenia,cukier i przyprawy.
Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać łyżka.
Ciasto wlewać do papilotek lub foremek silikonowych.
Na górze posypać szczyptą cukru i imbiru.
Piec 25 minut w 180 stopniach
W misce wymieszać mąkę,sól,proszek do pieczenia,cukier i przyprawy.
Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać łyżka.
Ciasto wlewać do papilotek lub foremek silikonowych.
Na górze posypać szczyptą cukru i imbiru.
Piec 25 minut w 180 stopniach
5 komentarzy:
Pyszności :) nagroda od nas dotarła?
tak dotarła,dziekuję:) właśnie dodałam notke na swoim blogu z oficjalnymi podziękowaniami:)
Chętnie wykorzystam pomysł na imbirowe muffinki, mam sporo świeżego imbiru w domu :)
Fajne muffinki, lubię takie korzenne przyprawy. Dodałabym do nich jeszcze kardamon:)
Uwielbiam imbir :)
Dawno już w sumie muffinek nie piekłam...
Prześlij komentarz