piątek, 25 stycznia 2013

Roladki z wędliny z pastą jajeczną

Dla będących na protalu pyszna propozycja na śniadanie.
Dla niedukających smaczna,niskokaloryczna przekąska.
Roladki można zalać klarowną galaretką-będzie idealna przystawka dla gości

Składnikidla 2 osób

4 jajka
6 plastrów drobiowej wędliny
2 łyżki jogurtu naturalnego
płaska łyżeczka chrzanu
sól i pieprz świezo mielony do smaku

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo,obrać i pokroić w kostkę,posolić i doprawić pieprzem.
Dodać jogurt naturalny i chrzan i dokładnie wymieszać.
Nakładac porcję na plasterki wędliny i zwijać w rulon
SMACZNEGO

4 komentarze:

Sylvia F. pisze...

Super przekaska ;)

Szana pisze...

ciekawy pomysł na wykorzystanie pasty jajecznej :)

Margaretkaw pisze...

Mniam :) Uwielbiam takie jedzonko :)

casey pisze...

kocham paste jajeczna :D a poza tym moja ulubiona szynka bez e uzyska nowe zastosowanie :D